Hoofdklassetoernooi van meiden A1

Zaterdag 28 mei streden de meiden van A1 samen met hun coach om een plek in de hoofdklasse voor volgend seizoen. De meiden moesten in de top vijf eindigen om zich te kwalificeren. Het toernooi vond plaats in Hoogeveen en er moesten zes wedstrijden gespeeld worden.
De eerste wedstrijd was gelijk de lastigste, namelijk tegen Sudosa Desto. De tegenstander liet gelijk bij de eerste aanval hun kracht zien. Er kwam een grote achterstand die de meiden niet meer konden wegwerken door onder andere veel services fouten. De tegenstander daarentegen serveerde erg goed. Deze wedstrijd werd dan ook dik verloren.
De tweede wedstrijd ging een stuk beter. De tegenstander was Olhaco. Alles liep veel beter aan onze kant. De service ging ook veel beter. De wedstrijd is dan ook gewonnen! Dit gaf weer wat vertrouwen.
De derde wedstrijd was er één waar de meesten erg naar uit keken. De meiden moesten tegen Meppel AZ, het team waar veel bekenden voor de meiden in zitten. Het was dus ook wel een beetje een mentaal spelletje. De meiden begonnen erg goed en kwamen op een mooie voorsprong. Dit onder andere door een aantal goede services. Er was veel enthousiasme en er werd echt als een team gespeeld! Er werd gevochten voor elke bal. De voorsprong bleef tot de meiden bij de 20 punten kwamen. Toen kwam Meppel terug met twee goede services beurten. Het bleef wel erg spannend. Het ging van matchpoint voor N.V.C naar matchpoint voor Meppel. Uiteindelijk verloren de meiden met 27-29. Dit was erg jammer, maar verder was het een super goede wedstrijd!
De vierde wedstrijd begon erg stroef. De tegenstander was Captains Kangeroe. De meiden stonden dik achter. De wedstrijd moest wel gewonnen worden voor een plek in de top vijf. Uiteindelijk vond de coach dat er verandering moest komen en hij zette de wissels in het veld. Deze vielen erg goed in en de achterstand werd omgedraaid naar een voorsprong. Deze voorsprong werd behouden en de meiden wonnen de wedstrijd!
De vijfde wedstrijd ging minder goed. De meiden hadden er al een aantal zware wedstrijden opzitten en het was ook erg warm in de sporthal. De tegenstander, Thriantha, was verder gewoon beter en de wedstrijd werd dan ook verloren.
De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om zeker te zijn van een plek in de hoofdklasse. De tegenstander was Tjoba. Het was een spannende wedstrijd en het ging redelijk gelijk op. Het lukte maar niet om echte een gaatje te slaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd wel gewonnen.
Daarna kon er feest gevierd worden want de meiden zijn geëindigd op de vierde plek. Dit betekent dat meiden A1 volgend jaar hoofdklasse speelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*